Smiljanin muž nije došao svjedočiti. Otkriveno da u spisu nema snimke očevida

Smiljanin muž nije došao svjedočiti. Otkriveno da u spisu nema snimke očevida
Foto: Željko Hladika/Pixsell

SUPRUG Smiljane Srnec Ivan Srnec, koji je bio najavljen za svjedoka na današnjem ročištu, nije se pojavio na sudu gdje je trebao svjedočiti. 

Telefonom je jutros javio da zbog poslova koji su u tijeku ne može doći.

Sudac je jučer najavio da će na svjedočenje biti pozvan i Ivan Srnec kojem je poslan poziv.

Svjedočio je Marinko Šergić, kriiminalistički tehničar koji je sudjelovao na očevidu.

Kazao je da je cijeli očevid snimao. Na upit suca zašto snimka očevida nije bila u spisu, kazao je:

"Da, ja ne znam što je sa snimkom".

Smiljanin muž prekinuo poligrafsko testiranje

Na kraju jučerašnjeg ročišta svjedočio je policijski službenik Dario Srnec koji je rekao da škrinja nakon obavljenog očevida više nije otvarana. I on je radio na slučaju nestanka Jasmine Dominić te je 2015. vodio Ivana Srneca, Smiljaninog supruga, na poligrafsko testiranje zbog sumnje da ima saznanja o Jasmininom nestanku. Policijski je službenik rekao da je od Ivana Srneca saznao da su mu postavljena neugodna pitanja te je prekinuo poligrafsko testiranje.

Podsjetimo, Smiljana Srnec, rođena 1974. godine, optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. godine, ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je preminula. Tijelo je potom, prema optužnici, sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska je policija 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara