Snijeg blokirao izlaz iz Mostara, zabranjen promet na više cesta u BiH

Snijeg blokirao izlaz iz Mostara, zabranjen promet na više cesta u BiH
Foto: EPA

PROMET na cesti koja iz Mostara vodi prema Širokom Brijegu iznimno je otežan zbog neočišćenog snijega i tegljača koji su zapriječili promet, dok je na više prometnica u Hercegovini uvedena zabrana nakon obilnijih padalina u ovom dijelu BiH, koji je tradicionalno nespreman za bijeli pokrivač.

Na dionici prometnice Žovnice iznad Mostara od sinoć, kada je počeo padati snijeg, došlo je do prometnog kolapsa te je promet veći dio noći i jutra bio onemogućen.

Od ranih prijepodnevnih sati na zapadnom izlazu iz Mostara ipak je uspostavljen promet, no po podacima iz Javnog poduzeća Cesta Mostar, koje je zaduženo za održavanje prometnica, najveći problem stvorili su tegljači bez zimske opreme.

Snijeg bi u nizinama mogao doseći i do pola metra

Dionica Žovnice od jutra je očišćena, no tegljači su i nakon toga ponovno stvorili zastoje. Iz Auto moto saveza Bosne i Hercegovine (AMS BiH) sa sjedištem u Mostaru naveli su kako je zbog loših vremenskih uvjeta obustavljen promet za teretna vozila na magistralnoj prometnici između Livna i Šujice, koja dalje vodi prema Kupresu na prijevoju Borova Glava. Također je zabranjen promet na dionici regionalne ceste koja vodi prema Parku prirode Blidinje.

Iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije jučer su upozorili na snježne padaline tijekom noći na srijedu dodavši kako su, unatoč tome, brojni vozači krenuli na put nepripremljeni, bez zimske opreme. Najavljeno je kako bi na području ovoga dijela Hercegovine između 9. i 12. siječnja moglo doći do obilnijih snježnih padalina, koje bi u nizinama mogle iznositi do pola metra, a na planinama i do metra. Nakon toga očekuje se da će doći do snižavanja temperatura i mogućih poledica.

Tijekom protekle večeri u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u prosjeku je palo oko 10 centimetara snijega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara