Snježana Biga Friganović u povodu Međunarodnog dana invalida

ČINJENICA da invalidi žive s nama, a ne pokraj nas, kao i da se invalidnost može desiti svakome i u bilo kojem trenutku, obvezuje nas da svakodnevno radimo na podizanju svijesti i promjeni stavova prema invalidnosti, poručila je predsjednica saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Snježana Biga Friganović u povodu sutrašnjeg Međunarodnog dana invalida.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj živi preko pola milijuna osoba s invaliditetom, u svijetu ih je više od 500 milijuna, a Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da će se do 2020. godine udio osoba s invaliditetom u svjetskom stanovništvu sa 10 posto povećati na 20 posto.

Biga Friganović upozorava da se Međunarodni dan invalida obilježava raznim manifestacijama kako bi se ukazalo na neophodnost ozbiljnog bavljenja problemima osoba s invaliditetom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stupanj senzibilizacije hrvatske javnosti pokazuje činjenica da se u Hrvatskom saboru ove godine prvi puta povela cjelovita rasprava o Nacionalnoj strategiji jedinstvene politike za osobe s invaliditetom od 2002. do 2006. godine.

Bitan su koraci i uvrštenje u popis stanovništva pitanja o invaliditetu, donošenje Zakona o registru osoba s invaliditetom, te Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara