Spasili ribara iz mora između Krka i Cresa

Foto: Arhiva

POSADA Jadrolinijinog katamarana "Silba" iz mora je oko 15:45 sati spasila ribara Darka Mršića iz Malinske. Posada katamarana uočila ga je u moru između otoka Krka i Cresa.

Nakon što je Mršić ispao iz svoje brodice, ona je i dalje nastavila nekontrolirano ploviti vrteći se u krug. Pothlađen i iscrpljen ribar je bio 15 minuta u moru čija je temperatura oko 12 stupnjeva Celzijusa, a do pomorske nezgode je došlo kada mu je prilikom ribarenja ruka zapela u konop od vrše, priopćilo je ministarstvo mora.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci u akciju je uputila dežurnu posadu brodice Lučke kapetanije Rijeka registarskih oznaka RH 30 RK.

Brodica kapetanije na poziciju je stigla u 16.35 sati i preuzela ribara, a katamaran je nastavio plovidbu prema luci odredišta Rab.

U akciju se uključila i ribarica „Banica“, registarskih oznaka 34 KK, koja je ribara preuzela i odvela ga u Malinsku. Ta je ribarica uspjela zaustaviti ribarsku brodicu ribara koji je bio u moru te su i nju privezali uz bok broda i doteglili je do luke Malinska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara