Splićanin optužen za pomaganje Albancu koji je ubio dilera

Splićanin optužen za pomaganje Albancu koji je ubio dilera
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Facebook

SPLITSKO Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg M.P. kojeg tereti da je pomogao Liridonu Berishi nakon ubojstva Ante Prnjaka, čije je tijelo ljetos pronađeno na splitskom Trgovačko-transportnom terminalu (TTTS).

Tužiteljstvo tvrdi da je Berisha, nakon Prnjakova ubojstva 22. kolovoza, došao do kuće optuženog, dao mu svoju odjeću koju je nosio u vrijeme zločina i uzeo novu, a potom mu je optuženi donio kanistar s benzinom kojim je Berisha zapalio Prnjakov automobil.

Potom je M.P. svojim automobilom Berishu i djevojku odveo do protupožarnog puta gdje je bio Prnjakov automobil kojega je Berisha polio benzinom i zapalio.

Berisha je Prnjaka ubio s 15 metaka iz puške

"Neposredno nakon toga osobnim vozilom u vlasništvu okrivljenog 35-godišnjaka zajedno su se udaljili s mjesta događaja", objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Okrivljenog 35-godišnjaka tužiteljstvo u optužnici tereti se da je "opisane radnje počinio znajući da je kritične prigode drugi okrivljenik počinio kazneno djelo teškog ubojstva žrtve i postupao je s namjerom opstrukcije rada policijskih službenika koji su provodili kriminalističko istraživanje radi utvrđenja identiteta počinitelja".

Zbog ubojstva profesionalnog vojnika Prnjaka, kojeg se povezivalo i s trgovinom droge, tužiteljstvo Berishu tereti za teško ubojstvo počinjeno na okrutan ili podmukao način za što je propisana kazna dugotrajnog zatvora. No prema pisanju medija on je u svojoj obrani priznao tek ubojstvo na mah i ispričao da ga je Prnjak zlostavljao više od dvije godine jer mu je dao drogu koju mu nije odmah platio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara