Ubijeni muškarac u Splitu je bivši vojnik koji je nedavno pao s hrpom droge

Ubijeni muškarac u Splitu je bivši vojnik koji je nedavno pao s hrpom droge
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Facebook

JUČER je u Splitu na Trgovačko-transportnom terminalu (TTTS) pronađeno tijelo mrtvog muškarca koji je ubijen, kako se čini, u kriminalnom obračunu. 

Tijelo je otkrio jedan od radnika prolazeći pokraj jednog od gradilišta na TTTS-u i to dojavio policiji u 7:39 ujutro.

Ubijen Ante Prnjak

Ubrzo je ne mjesto događaja stigla policijska ekipa za očevide kojoj je odmah postalo jasno da se radi o ubojstvu. 

Policija je u popodnevnim satima objavila da je ubijen 34-godišnjak iz Splita, a kako neslužbeno doznaje Index, radi se o Anti Prnjaku. Ubijen je hicima iz vatrenog oružja, a najmanje jednim hicem pogođen je u glavu. 

Navodno postoje indicije da je likvidiran na drugom mjestu, a onda ostavljen na prilaznom putu jedne tvorničke hale u izgradnji. 

Policija sumnja da je s ovim ubojstvom povezan požar na BMW-u u Tugarama, koji je buknuo tri i pol sata nakon pronalaska tijela. Sumnja se da je Prnjak tim vozilom prevezen na Terminal, a da je ubojica potom zapalio vozilo.

Bivši vojnik koji je prošle godine pao s velikom količinom droge

Ubijeni Ante Prnjak bio je na čelu skupine dilera koja je prošle godine razbijena u velikoj policijskoj akciji. Krijumčarili su amfetamin, kokain i marihuanu. Ulična vrijednost zaplijenjene droge je nešto manje od 600 tisuća kuna. 

Sumnjalo se da je upravo Prnjak bio organizator cijele skupine. Prnjak je inače bivši vojnik, koji je sudjelovao i u NATO-voj misiji u Afganistanu, no otpušten je iz vojske.

Prnjak je bio vođa narko skupine, spremali su se za dilanje na Ultri?

U skupini koja je pala u svibnju prošle godine, a na čijem je čelu bio Prnjak, uz njega su još bili njegov prijatelj S. Č. iz Kaštel Sućurca, I. B. iz Crivca i jedan 36-godišnjak iz BiH, pisala je Slobodna Dalmacija

Prnjak je drogu nabavljao pa ju je preko S. Č. prodavao krajnjim kupcima. 

Drogu su od siječnja do svibnja kada su uhićeni preprodavali kupcima u Splitu i okolici, a policija sumnja da su drogu koja im je ostala pripremili s planom da je prodaju po visokoj cijeni na Ultra festivalu koji se u Splitu održava početkom srpnja. 

Krijumčarili su drogu preko granice i onda je dilali, a sudac istrage ih je pustio na slobodu

Iako je Državno odvjetništvo za Prnjaka i njegovu narko skupinu tražilo jednomjesečni istražni zatvor kako oni ne bi utjecali na svjedoke i ponovili kazneno djelo, sudac istrage pustio ih je da se brane sa slobode. Štoviše, nije im odredio baš nikakve mjere opreza. 

U veljači je od nepoznate osobe u Njemačkoj kupio oko 900 grama kokaina, no muškarac koji je drogu pokušao prevesti preko granice je otkriven. Prnjakova skupina prodavala je i amfetamin, kokain i marihuanu, i to u 15-ak navrata 2017. godine.

Policija je saznala i za državljanina BiH koji je sudjelovao u ovom narkolancu, kad je u rezervnom kotaču svog automobila sakrio kilogram marihuane, 50 grama kokaina i 100 grama tvari za povećanje mase te u Dugopolju sve to predao Prnjaku. Planirao je realizirati još jednu pošiljku potkraj travnja, no policija ga je presrela, pisala je Slobodna. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara