Splićanin živio u varaždinskoj bolnici, mokrio po zidovima. Potjeran je iz grada

Splićanin živio u varaždinskoj bolnici, mokrio po zidovima. Potjeran je iz grada
Na slici je dio varaždinske bolnice. Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

OPĆINSKI sud u Varaždinu objavio je sadržaj nepravomoćne presude kojom se I. B. (41) iz Splita proglašava krivim zbog skitnje na području grada Varaždina. Prekršaj je počinio početkom ove godine, piše Varaždinski.

Kako se ističe u presudi, I. B. je već imao pravomoćnu presudu za skitnju po gradu i izrečenu mjeru udaljenja s područja grada Varaždina, no unatoč tome, on je i dalje nastavio 'lutati gradom bez plana i cilja'. Za isti je prekršaj evidentiran već i u Zagrebu, Vinkovcima i Našicama.

"Majka mi šalje novac"

I. B. na sudu je negirao skitnju.

"Majka mi šalje novac, ali nemam gdje prespavati u Varaždinu. Ujutro dođem u Varaždin, navečer odem. Kroz dan posjećujem kafiće", rekao je na sudu.

Prethodnu presudu i izrečenu mjeru udaljenja iz Varaždina, piše u presudi, smatrao je nezakonitom.

Pred sudom je svjedočio i policijski službenik koji je utvrdio prekršaj I. B.-a. On je naveo kako je postupao po brojnim pritužbama djelatnika Opće bolnice Varaždin.

"Oko dva tjedna I. B. zadržavao se u prostorijama bolnice, zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega jer bi cijele dane bez razloga bio u bolnici", rekao je policajac na sudu.

Za prekršaj je I. B. kažnjen s 14 dana zatvora, no kako je po utvrđenju prekršaja uhićen i zadržan u zatvoru 14 dana, sud smatra da je kaznu izdržao. Dodatno mu je izrečena zaštitna mjera udaljenja s područja Varaždina u trajanju od šest mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara