Splitski HDZ: Članovi HIP-a prelaze u HDZ

PREDSJEDNIK splitsko-dalmatinskog HDZ-a Živko Nenadić izvijestio je danas da su gradski i općinski odbori HIP-a iz Makarske, Drvenika, Baške Vode i Vrgorca donijeli odluku o raspuštanju i prestanku djelovanja te zajedno s golemom većinom članova pristupili HDZ-u.

"Očito je, a i u praksi se potvrđuje da glavni ljudi HIP-a idu jednim, a članstvo drugim smjerom", rekao je Nenadić na konferenciji za novinare.

Bivši glavni tajnik HIP-a i čelnik makarskog i županijskog ogranka te stranke Zdenko Lučić, koji je iz HIP-a isključen nakon intervjua u "Slobodnoj Dalmaciji" u kojem je najavio prelazak u HDZ, kazao je kako ih je na taj čin nagnalo nezadovoljtsvo radom vodstva stranke. U prvom redu riječ je o raskidu koalicije s HSP-om i koaliranju s Hrvatskim blokom Ivića Pašalića, čemu se, po njegovim riječima, protivi većina članova HIP-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je ovih dana HIP dobio trećeg zastupnika u Hrvatskom saboru, kao izvorni HDZ-ovci doživjeli smo razočaranje načinom na koji se vodi stranka", kazao je Lučić. Vraćamo se u HDZ kao njegovi izvorni članovi, dodao je, jer nam je to omogućio predsjednik Ivo Sanader promjenama u stranačkoj politici, iako su neki od nas svojedobno isključeni, a neki sami otišli, jer se nisu slagali s tadašnjim načinom rada u toj stranci.

Na novinarsko pitanje je li mu za prelazak ponuđeno mjesto na izbornoj listi HDZ-a Lučić je odgovorio niječno, a Nenadić je dodao kako HDZ nije ničim privukao te ljude, od kojih je većina i prije bila u toj stranci, već da su se sami javili, ne postavljajući nikakve uvjete za prelazak.

To je potvrdio i dojučerašnji čelnik vrgoračkog HIP-a Ivica Erceg, a dosadašnji vijećnik HIP-a u makarskom Gradskom vijeću Joško Pivac kazao je da njegovim prelaskom u HDZ vladajuća koalicija u tom gradu (HDZ, DC, HSP) dobiva još jednog vijećnika što će mu omogućiti da se još bolje zalaže za rješavanje gradskih pitanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara