Splitski HSLS: Iz stranke isključen direktor "Prometa"

DIREKTOR splitskog javnog gradskog poduzeća ´Promet´ Tomo Šaljinović isključen je danas odlukom Statutarne komisije županijskog HSLS-a iz te stranke koja ga je i postavila na tu dužnost.

Isključenje Tome Šaljinovića iz stranke nastavak je sukoba dviju struja u splitskom HSLS-u - Ivana Škarića i Mire Buličića. Šaljinović pripada Buličićevoj struji, a ona se protivi raskidu vladajuće koalicije u Splitu na čelu s SDP-om.

Današnju odluku Statutarna komisija HSLS-a Županije Splitsko-dalmatinske donijela je većinom od tri prema dva glasa, a na prijedlog gradskog HSLS-a.

U obrazloženju odluke, koju je potpisao predsjednik Statutarne komisije Dragutin Korlajt, kaže se kako je Šaljinović isključen iz HSLS-a jer je ´svojim postupcima nanio štetu HSLS-u, protivno članku 20. Statuta HSLS-a što se očitovalo njegovim izjavama i napisima u novinama kao i na press konferenciji što ju je održao, a gdje je napadao i vrijeđao vodeće ljude HSLS-a´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomo Šaljinović ima pravo žalbe u roku od 15 dana, a konačnu odluku o njegovu isključenju, ako se bude žalio, donijet će Statutarna komisija središnjice HSLS-a.

Tomo Šaljinović je, komentirajući odluku, rekao kako on smeta onima u HSLS-u koji, kako je kazao, žele loviti u mutnom.

Ocijenio je kako ´Promet´ pod njegovim vodstvom dobro posluje, te je najavio da će se ´boriti na svoj način da ne bude smijenjen s te dužnosti´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara