Splitski HSS o nedostatcima projekta gradnje brze ceste Trogir-Split-Omiš

GRADSKA organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) u Splitu danas je na konferenciji za novinare govorila o idejnom rješenju gradnje brze ceste Trogir-Split-Omiš.

Ognjen Drnjević, član Odbora HSS-a, ocijenio je kako je spomenuta dionica po prometnom opterećenju praktički treća cesta u Hrvatskoj te da mjerodavna tijela, t.j. Hrvatske ceste, nisu izradila primjereno idejno rješenje za gradnju te brze ceste, odnosno da predviđena tehnička rješenja mogu samo kratkoročno osigurati promet na toj dionici.

Kao primjer naveo je dionicu od Solina do Planog, dugoj 13 kilometara, na kojoj su idejnim rješenjem predviđene samo tri petlje i 11 raskrižja sa semaforima. To, drže u HSS-u, nije dosta da zadovolji prometne potrebe za duže razdoblje.

U splitskom HSS smatraju da je potrebno promijeniti idejna rješenja gradnje i brze i prilaznih cesta jer, po njihovu mišljenju, to što je sada predviđeno ne može udovoljiti ni potrebe Splita, Trogira i Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenjeno je i da je grad Split vrlo nepovoljno riješio pitanje priključaka na buduću autocestu Zagreb-Split te da je jedini kvalitetan potez čvor u Dugopolju, odnosno istočni izlaz iz Splita.

(Hina) žviš sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara