Splitsko-dalmatinski SDP: Nisu točne tvrdnje HSS-a o "Plovputu"

PREDSJEDNIK splitskodalmatinskog SDP-a Vedran Lendić ustvrdio je danas kako su Željko Sikirica i Marijan Ključariček smijenjeni s mjesta članova Nazdornog odbora tvrtke "Plovput" na temelju odluke Vlade zato što je Vlada bila nezadovoljna poslovanjem i nije prihvatila financijsko izvješće o njezinom poslovanju.

Lendić je time demantirao tvrdnje splitskog HSS-a kako se u slučaju smjene Nadzornog odbora "Plovputa" radi o nezakonitom ponašanju ministra Rolanda Žuvanića, predsjednika Skupštine te tvrtke.

Splitski HSS-ovci su ustvrdili kako je ministar smijenio te članove Nadzornog odbora jer je navodno nezadovoljan što SDP-ovac Darko Meštrović nije izabran za direktora te državne tvrtke. Za direktora je na natječaju izabran HSS-ovac Drago Ivandić.

"Sikirica i Ključariček su smijenjeni jer su za direktora ponovno izabrali Antu Čulića iako Vlada nije prihvatila financijsko izvješće o poslovanju Plovputa", kazao je Lendić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je osporio tvrdnje HSS-ovaca kako Meštrović ne zadovoljava uvjete natječaja i stručnosti. Kazao je kako Meštrović ima 20 godina radnog staža u "Plovputu", od čega četiri godine na rukovodećim mjestima.

Predsjednik Županijskog SDP-a ustvrdio je kako u svih 17 državnih poduzeća SDP ima samo dva direktora, pa se ne može reći da ta stranka svoje ljude na rukovodeća mjesta.

(Hina) merc ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara