Splitski HSS prijeti raskidom koalicije zbog "Plovputa"

SPLITSKA organizacija HSS-a izrazila je danas "ogorčenost upornim nastojanjem SDP-a da na mjesto direktora splitskog poduzeća Plovput dođe Darko Meštrović (Libra), koji ne ispunjava uvjete natječaja, odnosno nema pet godina iskustva u struci".

"Dosadašnja suradnja sa SDP-om bila je korektna, ali će, ako je koalicija sklopljena radi rješavanja radnih mjesta po političkom ključu, HSS odmah raskinuti koalicijski sporazum", rekao je Damir Babić, zamjenik predsjednika splitskog HSS-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako je ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić razriješio dužnosti članove Nadzornog odbora "Plovputa" Željka Sikiricu i Marijana Ključarićeka samo zato što je nezadovoljan izborom HSS-ovca Dragomira Ivandića za direktora "Plovputa". Splitski HSS smatra da je "ministar Žuvanić, zloupotrijebivši položaj, odigrao igru u svoje ime, a za tuđi račun", te se pita "je li Libra podružnica druge, mnogo veće stranke".

HSS će razmotriti sva kršenja ovlasti ministra Žuvanića te ako se pokažu istinitim, zatražit će njegovu ostavku jer događaje oko poduzeća "Plovput" smatra političkim nasiljem i kršenjem koalicijskog sporazuma, rekao je Babić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara