Spremite se na 30 stupnjeva: Nikad nam nije bilo toplije

Spremite se na 30 stupnjeva:  Nikad nam nije bilo toplije

Foto: Zvonimir Barišin, Zoran Kusalo (Cropix)

VRLO toplo vrijeme i more ugodno za kupanje početkom listopada i nije toliki raritet za južnu Hrvatsku, no temperature iznad 25 stupnjeva u kontinentalnom dijelu Hrvatske koje su se održale gotovo cijelog rujna idu u kategoriju - čuda kao i današnjih 30 stupnjeva u Dalmaciji s temperaturom mora do 25 stupnjeva. Meteorolozi kažu da nam nikad nije bilo toplije, najavljujući pregršt sunca i sljedeći tjedan.

Najtopliji rujan

Naime, danas su iz državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske objavili kako je ovaj rujan u većem dijelu Hrvatske bio najtopliji od kada se mjere temperature. a to je kraj 19. stoljeća. Najtopliji rujan u povijesti imao je Zagreb, ali i Rijeka, Split i Knin. Primjerice danas izmjerenih 29 stupnjeva u Dubrovniku predstavlja rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najavama vrlo visoke temperature trebale bi se nastaviti i ovaj mjesec, a meteorolozi najavljuju iznadprosječno topao listopad.

Vrućine i sljedeći tjedan

Tako će u kontinentalnom dijelu Hrvatske dnevne temperature i dalje biti oko 25 do 28 stupnjeva stupnjeva dok bi temperatura u primorskom dijelu mogla doseći 30 stupnjeva. Temperature mora i dalje su visoke od najmanjih 20 stupnjeva na Krku pa do 25 stupnjeva na Hvaru.

Za one koji nisu u mogućnosti ohladiti se u moru dovoljna je utjeha da još dugo neće dobivati račune za grijanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara