Srbi otkrivaju ploču generalu JNA koji je poginuo u Vukovaru, javio se HDZ

Srbi otkrivaju ploču generalu JNA koji je poginuo u Vukovaru, javio se HDZ
Screenshot: YouTube

VUKOVARSKI HDZ poručio je kako otkrivanje spomen-ploče generalu JNA Mladenu Bratiću u Novom Sadu ne vodi normalizaciji odnosa susjednih država nego još više veliča agresiju na RH i Vukovar te predstavlja šamar svakoj od 2717 žrtava svih nacionalnosti koje su u tom gradu poginule za vrijeme Domovinskog rata.

U Novom Sadu će danas biti podignuta i otkrivena spomen-ploča generalu JNA Mladenu Bratiću, komandantu Novosadskog korpusa koji je 2. studenoga 1991. u napadu na Vukovar poginuo. U studenom, koji je mjesec tuge i najvećih stradanja građana Vukovara, ovaj čin ne vodi normalizaciji odnosa susjednih država, nego još više veliča agresiju na Republiku Hrvatsku i grad Vukovar, stoji u priopćenju GO-a HDZ-a Vukovar. Sramotno je, kažu, veličanje i ponos ratnim zločincem koji je svoj život podredio razaranju, ubijanju te etničkom čišćenju jednoga grada.

Ovakav čin je konkretno priznanje Republike Srbije o sudjelovanju i vođenju agresije na Vukovar i Republiku Hrvatsku od strane JNA, poručuju iz vukovarskog HDZ-a.

Smatraju kako su građani Vukovara tim činom još jednom izloženi agresiji i produljivanju problema međunacionalnih odnosa kao i da stradalnici i hrvatski branitelji ne mogu imati miran život u gradu za koji su se borili.

Ovaj potez je ujedno i šamar svakoj od 2717 žrtava svih nacionalnosti koje su poginule u gradu Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, a kojima je u dvorištu Franjevačkog samostana u Vukovaru ponad Dunava podignut spomen, poručuju iz HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara