Srbija najavila nastavak borbe protiv kriminala "istim intenzitetom"

I NAKON ukidanja izvanrednog stanja u Srbiji, policija će "istim intenzitetom i u širem spektru" nastaviti borbu protiv svih oblika kriminala, posebno gospodarskog i financijskog, kazao je u četvrtak na sjednici Odbora za sigurnost Skupštine Srbije načelnik Resora javne sigurnostu MUP-a Srbije, general Sreten Lukić.

Članovima skupštinskog Odbora, podnoseći detaljan izvještaj o policijskoj akciji MUP-a Srbije za vrijeme izvanrednog stanja, Lukić je kazao da je, od ubojstva premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, u policijskoj akciji "Sablja" privedeno ukupno 10.111 osoba, od kojih je u policijskom pritvoru zadržano 2599.

Od 2599 zadržanih u policijskom pritvoru, 1231 osoba je zadržana do deset dana, njih 419 do 20 dana, te 940 do 30 dana, a podneseno je 3694 kaznenih prijava protiv 3198 uhićenih za 5553 kaznena djela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukić je isto tako najavio da će u četvrtak ili u petak biti podnesena zajednička kaznena prijava protiv 40 pripadnika Zemunskog klana, osumnjičenog za izvršenje više kaznenih djela i za ubojstvo Đinđića.

Predsjednik skupštinskog Odbora za sigurnost Dragan Šutanovac kazao je novinarima da su povećane mjere sigurnosti i dalje neophodne, jer je jedan dio članova Zemunskog klana - među kojima i prvoosumnjičeni Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Crvenih beretki - još na slobodi, te je najavio da će komisija vlade Srbije ispitati odgovornost za propuste u sistemu osiguranja ubijenog premijera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara