Srpski patrijarh Irinej: Moramo se boriti da vratimo Kosovo

Srpski patrijarh Irinej: Moramo se boriti da vratimo Kosovo
Foto: Hina

SRPSKI patrijarh Irinej održao je nacionalistički govor u kojem je, pozivajući se na Boga i vjeru, pozvao na vraćanje Kosova Srbiji. U prilično bizarnom govoru Irinej je kazao da Srbija ne smije odustati od borbe da sačuva Kosovo i Metohiju.

On je u svom govoru na Svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu Kosovo nazvao srpskim Jeruzalemom.

"Ta zemlja je natopljena krvlju kršćanskih mučenika i suzama kršćanskih podvižnika, i zato se moramo Gospodu pomoliti da nam ne otrgnu tu svetu zemlju. Tisuću godina srpski narod živi na Kosovu i Metohiji. Ne možemo nikada dozvoliti da Kosovo bude nečija druga zemlja, a pogotovo naroda koji je godinama i stoljećima uništavao svetinje naše na Kosovu i Metohiji", kazao je Irinej.

"Ima mnogo mudrih ljudi koji govore i misle da se još uvijek događaju velika previranja u ovome svijetu i da to pitanje ne smijemo nikada tako brzo riješiti, nego da se borimo kako bismo ga sačuvali, pa ako ga, ne daj Bože izgubimo, da se borimo kako bismo ga vratili", kazao je Irinej, prenosi Telegraf.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara