Srpski patrijarh Irinej o presudi Mladiću: "Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve"

Srpski patrijarh Irinej o presudi Mladiću: "Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve"

Foto: Hina

PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve, Irinej, ocijenio je presudu generalu Ratku Mladiću na kaznu doživotnog zatvora kao "sasvim očekivanu" i rekao da su to "vražja djela" koja rade svjetski moćnici, piše u petak beogradski tisak.

>>Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

>>VIDEO Mladić je kriv za genocid u Srebrenici, ubojstvo, progon, teroriziranje, istrebljenje...

>>VIDEO Pogledajte kako je Mladić podivljao u sudnici zbog čega je izbačen

"Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo učiniti. Sve se to događa jer silni svjetski moćnici rade vražja djela, a mi trpimo posljedice", rekao je poglavar SPC-a za list Alo.

"Nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Patrijarh Irinej kaže kako je "nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu".

"Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini", ocijenio je srpski patrijarh, a sunarodnjake pozvao na slogu i jedinstvo.

"S tom se nepravdom možemo boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema", poručio je patrijarh Irinej.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je u srijedu u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara