Srpski Press o izborima: HDZ-ovci u strahu od "crvendaća", poraz je, realno, katastrofalan

Screenshot: Press

MEDIJI u regiji dali su dosta prostora rezultatima izbora u Hrvatskoj, među kojima su mnogi poslali svoje reportere u Zagreb. Beogradski Press uz naslov "Zbogom, Jadranka Kosor", donosi zanimljivu reportažu iz HDZ-ovog stožera, za koje kažu da su u strahu od vlasti "crvendaća".

"Neslužbeni komentari su se kretali između realno katastrofalnog poraza, do toga kako je ovo prilika da se desni centar reformira. Stariji HDZ-ovci su u kuloarima komentirali da crvendaći vladaju Hrvatskom i da će se opet pjevati 'Po šumama i gorama'. Kad se pojavila vijest da je SDP pao na 76 mandata, počeo se širiti optimizam po HDZ-u", piše Press.

Lažni optimizam, nastavlja beogradski list, održavali su "omladinci HDZ-a", koji su pljeskali i pjevali svaki put kad bi se neka nacionalna televizija uključila u program iz HDZ-ovog stožera.

"U realnost ih je konačno vratila grupa od desetak građana, koji su u crnim majicama s natpisima 'Jebo HDZ' došli ispred stožera i simbolično zapalili svijeću za odlazeću Vladu. Press napominje da su im aktivisti s megafona puštali pjesmu "A sad adio" iz srpske serije "Vruć vetar".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara