Stanovnici Tučepa bijesni: Turisti otkazuju rezervacije zbog buke s gradilišta

Stanovnici Tučepa bijesni: Turisti otkazuju rezervacije zbog buke s gradilišta
Foto: Index

DIO stanovnika Kamene ulice u Tučepima obratio nam se dopisom kao zadnjoj nadi i jedinom mogućem spasu od nesnosne buke s gradilišta stambene zgrade u njihovu susjedstvu koja se širi i ovih ljetnih dana, kada je u većini gradova i općina na snazi zabrana gradnje. Tučepljani, koji su željeli ostati anonimni, žale se vrlo detaljno: "Gosti koji su nam u apartmanima otkazuju svoj boravak jer su se u naše turističko mjesto došli odmoriti, a ne slušati buku bušilica, kamiona koji dovoze građevinski materijal, prisustvovati postavljanju otvora na zgradi, itd", pišu Tučepljani koji za opisane nevolje krive investitora zgrade čije ime ne navodimo jer dosad nismo uspjeli doći do njega.

Nervozni mještani pišu kako investitor nesmetano zida "unatoč privremenoj zabrani Općine Tučepi o izvođenju radova za vrijeme turističke sezone u trajanju od 1. lipnja do 1. listopada. Bezuspješno se svakodnevno obraćamo komunalnim redarima, policiji, načelniku Općine. Više zaista ne znamo kome da se obratimo, jer od naših poziva nema nikakvog učinka" rezignirano zapažaju pa kažu da investitor nije nastanjen u Tučepima, "a ovdje je došao kako bi izgradio stambenu zgradu i prodao stanove", što ne bi bio problem da ima više osjećaja za propise i susjede.

Uzaludne kazne

Prema tvrdnjama ogorčenih mještana, u Općini su im rekli da investitoru pišu kazne za izvođenje zabranjenih radova, ali u naplatu ne vjeruju. "Očito je da ima nekoga u pozadini kada mu nitko od nadležnih ne može ništa", navode pa izražavaju sumnju i u način na koji je investitor došao do građevinske dozvole.

"Za razliku od investitora, nama je turizam glavni izvor prihoda te od njega živimo. Redovito podmirujemo svoje obveze prema državi i novac koji zaradimo trošimo u našoj zemlji. Osim što investitor nas privatne iznajmljivače s ovakvim nedopuštenim radovima ometa u poslovanju, s druge strane preko naših gostiju šalje lijepu sliku o Hrvatskoj. Sliku o zemlji s tisuću otoka, prekrasnom prirodom i totalnim kršenjem i nepoštivanjem zakona koji očito ne vrijede jednako za svakoga", opažaju stanari tučepske Kamene ulice.

Kontaktirali smo ih troje, a svi govore o nesnosnoj buci, bezobraznom investitoru, gostima koji bježe i nemoćnom načelniku.

A njega, načelnika Antu Čobrnića, pokušali smo dobiti. Javio nam se SMS-om i obećao da ćemo razgovarati ujutro.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara