Hawking je utjecao i na život malog Romana, Ivica Puljak objasnio kako

Hawking je utjecao i na život malog Romana, Ivica Puljak objasnio kako

PREMINULI fizičar Stephen Hawking bio je jedan od najpoznatijih znanstvenika današnjice.

Uz više nego impresivnu znanstvenu biografiju, Hawking se mogao pohvaliti i činjenicom da je bio jedan od najuspješnijih popularizatora znanosti na svijetu. Njegova knjiga "Kratka povijest vremena" je tako prodana u više od deset milijuna primjeraka, a njom je Hawking cijele generacije uspio zainteresirati za znanost.

O tome koliko je Hawking svojim knjigama dirnuo živote mnogih na Facebooku je danas pisao naš poznati fizičar Ivica Puljak, koji se prisjetio zgode s jednog od svojih znanstveno-popularnih predavanja koje već dulje održava širom Hrvatske.


Maleni Roman s 11 godina čitao Hawkinga na engleskom


"Kako Stephen Hawking lijepo i pozitivno utječe na život djece. Na slici je mali Roman iz Kotora, dječak od 11 godina, mali genijalac koji o svemiru svašta zna. Nakon predavanja me zamolio da mu potpišem knjigu, a knjiga je bila Kratka povijest vremena! Stephena Hawkinga, i to na engleskom. Roman me apsolutno oduševio i mislim da će biti veliki znanstvenik, a današnji odlazak velikog čovjeka, znanstvenika i popularizatora znanosti i razmišljanje na njegov utjecaj na djecu, još me jednom uvjerio kako širenje znanstvenih ideja i razmišljanja o svemiru i budućnosti, naročito među djecom, i te kako ima smisla", napisao je Puljak na Facebooku.


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara