Šteta u trafostanici Tumbri oko pola milijuna kuna

ŠTETA u trafostanici Tumbri, zbog čijeg je kvara jučer bez struje ostala sjeverozapadna Hrvatska i više od polovice hrvatskih potrošača, procjenjuje se na pola milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

´Prema prvim podacima policijskih stručnjaka materijalna šteta je oko pola milijuna kuna, no točan iznos će se utvrditi u suradnji sa stručnjacima HEP-a´, izjavio je operativni analitičar PU zagrebačke Davor Tor, naglasivši kako je isključena svaka sumnja da je riječ o sabotaži ili diverziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policijski stručnjaci su utvrdili da je jučer oko 8,20 sati u trafostanici Tumbri, 30-tak kilometara južno od Zagreba, zbog tehničkog kvara, najvjerojatnije zamora materijala, došlo do rasprsnuća jedne komore 110 kilovatnog prekidača. Nakon toga je čitava komora s metalnog piramidnog nosača pala na tlo s visine od 5 metara. Tom je prilikom došlo do pucanja vodiča i prekida isporuke električne energije, kazao je Tor, dodavši kako bi kvar do sutra trebao biti uklonjen.

Kako je Tumbri trafostanica odakle se električna energija razvodi potrošačima sjeverozapadne Hrvatske došlo je do prekida opskrbe strujom Grada Zagreba i svih 10 županija sjeverozapadne Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara