KORONAVIRUS

Stigli su nalazi, mladić iz Zagorja nema koronavirus

Stigli su nalazi, mladić iz Zagorja nema koronavirus
Foto: Robert Anić/Pixsell

PREMA rezultatima testiranja koje je obavljeno u Klinici za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, nalazi 24-godišnjeg pacijenta su negativni, odnosno ne pokazuju infekciju uzrokovanu koronavirusom, potvrdili su za portal Zagorje.com iz OB-a Zabok

Mladić može kući, a njegovi roditelji ne moraju više biti u kućnoj izolaciji. Kako se doznaje, mladić nema temperaturu i zdravstveno stanje mu je dobro. 

Podsjetimo, 24-godišnjak je do 1. veljače boravio na poslovnom putu u Kini, u pokrajini udaljenoj čak 570 km od Wuhana, a čim je osjetio neke simptome bolesti, nakon 11 dana kod kuće, javio se epidemiologu dr. Ivanu Lipovcu. Iako nije imao simptome karakteristične za koronavirus, već samo čudan sekret, iz predostrožnosti ga je dr. Lipovac uputio na pretrage u OB Zabok, gdje je smješten u izolacijsku sobu, posebno pripremljenu za ovakav slučaj. Uzeti su mu brisevi i poslani u Zagreb.

Ranije su iz OB-a Zabok poručili kako imaju mogućnost izolacije pacijenata. 

"Pacijent nema simptome tipične za koronavirus niti upalu dišnih puteva, no ipak sam procijenio da bi bilo dobro da se uzmu brisevi i otkloni sumnja. Danas navečer ili sutra znat će se rezultati pretraga. Čovjeku je na aerodromu, kada je ušao u Hrvatsku, rečeno da pripazi. Bio je doma, nije bio na poslu ovo vrijeme, nije imao temperaturu niti je kašljao, ali iz predostrožnosti odlučio sam ga poslati na pregled", rekao je dr. Lipovac, dodavši da čovjek u Kini nije boravio u Wuhanu, no u zadnjih tjedan dana cijelo područje Kine proglašeno je epidemijskim područjem.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara