Što je motiv trostrukog ubojstva u Sukošanu? Obitelj se godinama svađala

Što je motiv trostrukog ubojstva u Sukošanu? Obitelj se godinama svađala
Foto i video: Dino Stanin/PIXSELL

NAKON vijesti o stravičnom trostrukom ubojstvu koje se jutros dogodilo u Sukošanu kod Zadra, svi žele znati što je navelo 63-godišnjeg Čedomira Kerana na ovaj zločin.

Zadarski piše kako je Čedomir nekoliko mjeseci bio u mirovini kao bivši radnik Konstruktora. Živio je u obiteljskoj dvojnoj kući koju je dijelio s obitelji svoje sestre. Između njih je prije nekoliko godina došlo do nesuglasica, Čedomir je potraživao pravo na dio kuće svoje sestre u kojoj je 18 godina živjela s obitelji, no ona to njegovo pravo nije htjela priznati. Zbog toga su vođeni dugotrajni sudski postupci, a kulminacija se dogodila prošlog ljeta kad je obitelji Čedomirove sestre zadarska Elektra isključila struju.

Zadarska Elektra je, po nalogu Čedomira kao upisanog vlasnika dijela kuće u kojem se nalazi elektro brojilo, 12. lipnja isključila struju kompletnom objektu čime je u mraku ostavila četveročlanu obitelj, uključujući i 80-godišnju teško bolesnu baku koja je nedavno imala operaciju na srcu.

Odmah idući dan, 60-godišnja žena je podigla tužbu zbog ometanja posjeda isključenjem električne energije u obiteljskom domu, u zgradi čiji je ona dugogodišnji suposjednik. Tražila je tada od suda da donese privremenu mjeru radi sprječavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete te zaštite zdravlja kojom će joj se omogućiti privremeni nesmetani suposjed nekretnine u kojoj živi, a koja uključuje i posjed priključka na električnu energiju. 

No sudac je obavio očevid na licu mjesta u Sukošanu i utvrdio kako obitelj tamo živi zadnjih 18 godina i kako nema drugog doma te gotovo mjesec dana kasnije, 21. rujna, donio rješenje kojim se odbija zahtjev da se struja privremeno priključi. Tako je obitelj Čedomirove sestre živjela više od četiri mjeseca bez električne energije.

Ubio sestru, nećaka i sestrinu svekrvu

Podsjetimo, zadarska policija potvrdila je da se u Sukošanu danas ujutro dogodilo trostruko ubojstvo u obiteljskoj kući, nakon čega je pronađeno još jedno tijelo - tijelo ubojice koji je počinio samoubojstvo. 

Policija je oko 12.56 sati zaprimila dojavu da je pronađeno mrtvo tijelo u Ulici Mladena Veleslavića u Sukošanu, a po izlasku na mjesto događaja zatečena su ukupno tri mrtva tijela, dviju žena rođenih 1937. i 1954. i jednog muškarca rođenog 1981.

Nešto prije 15 sati u šumi iznad Sukošana pronađeno je i mrtvo tijelo muškarca rođenog 1957. koji je počinio ubojstva.

Ubio sestru, nećaka i sestrinu svekrvu pa sjeo na kavu

Trostruko ubojstvo počinio je 63-godišnji Čedomir Keran, javljaju lokalni mediji.

On je jutros oko 7 sati prvo tupim predmetom zatukao svoju 64-godišnju sestru Danicu, a potom se okomio na 37-godišnjeg nećaka kojeg je također ubio. Na kraju je ubio i 80-godišnju svekrvu svoje sestre. Mediji pišu kako je tijela gotovo potpuno izmasakrirao. U obiteljskoj kući u kojoj su živjele žrtve, prema pisanju lokalnih medija, živio je i mlađi sin ubojičine sestre, ali on je danas bio s djevojkom te se u trenutku ubojstva nije nalazio u kući.

Prema riječima susjeda, nakon stravičnog zločina ubojica je sjeo u obližnji kafić i popio kavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara