Što se dogodilo u Varaždinu? Roditelj teško optužio učiteljicu, ona odgovorila

Što se dogodilo u Varaždinu? Roditelj teško optužio učiteljicu, ona odgovorila
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NA satu Glazbene kulture u varaždinskoj Šestoj osnovnoj školi proteklih se dana navodno dogodio incident koji je, kako kaže jedan roditelj, uznemirio i učenike i roditelje.

''Učiteljica navedenog predmeta prozvala je učenika da otpjeva pjesmicu, ali s obzirom na njegovo trenutno stanje zbog gubitka brata, on to nije mogao, već je počeo plakati. Pitala ga je zašto plače, a nakon njegovog odgovora da mu je umro brat, povisila je ton i vikala na njega'', ispričao je jedan roditelj, prenosi RTL.

Dodao je da su sva djeca bila u laganom šoku.

''Nekoliko njih, poneseno sličnim gubitkom bližnjih te navalom emocija, isto je počelo plakati. Učiteljica je i dalje nastavila vikati na svu djecu te nije pokazala razumijevanje za spomenutu situaciju'', kazao je, piše RTL.

Javila se i prozvana učiteljica

Mario Stančić, ravnatelj Šeste osnovne škole Varaždin, slučaj nije ni potvrdio ni demantirao.

"Po primitku obavijesti od razrednice i roditelja, škola je poduzela sve kako bi se moguća problemska situacija razriješila, o čemu će biti obaviješteni roditelji", rekao je Stančić za Varaždinski.

Naknadno se javila i prozvana učiteljica. Ona je ispričala svoju verziju priče. Kaže da nije vikala. Dodaje da nije točno da je većina djece počela plakati.

"3.06.2020. na satu Glazbene kulture učenike sam ispitivala. Jedan učenik počeo je plakati, s obrazloženjem da mu je umro brat. Nakon tog saznanja, navedenog učenika nisam pitala, niti sam mu upisala ocjenu, niti sam vikala, već sam mu izrazila sućut. Nije točno da je tada većina učenika u razredu počela plakati, već jedan učenik, koji se sjetio da je i njemu netko umro. Ovom prigodom izražavam iskrenu sućut obiteljima", piše učiteljica Glazbene kulture za Varaždinski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara