Što se dogodilo u Varaždinu? Žena završila u bolnici, njena majka kaže da ju je svekar pretukao

Što se dogodilo u Varaždinu? Žena završila u bolnici, njena majka kaže da ju je svekar pretukao
Fotografija je ilustracija, na njoj se ne nalazi mjesto napada o kojem se piše u tekstu Screenshot: Google Maps

U ČETVRTAK navečer u Gornjem Kućanu, predjelu Varaždina, došlo je do sukoba, no svaki akteri priča različitu priču.

"Moja kćer je u šoku, još uvijek je u bolnici i ima potres mozga", riječi su majke V.F. čija je kćer I.F. u Općoj bolnici Varaždin od četvrtka navečer. Odlasku u bolnicu prethodio je sukob s bivšim svekrom M.K. u Gornjem Kućanu, piše Varaždinski.hr

V.F. ističe kako joj je kći sad već bolje, no još uvijek ne zna radi li se o lakšim ili težim tjelesnim ozljedama jer liječnička dijagnoza još nije gotova. Otvoren je još uvijek i policijski zapisnik.

"Kćer me je kontaktirala prije i poslije sukoba. Bivši muž D.K. nije joj vratio dijete, niti je informirao nju ili socijalni rad. Kako je dijete bilo bolesno prije nego je otišlo k ocu, moja joj je kćer odnijela lijek", dodala je V.F.

Po dolasku do kuće gdje žive njezin bivši suprug D.K. i svekar M.K., I.F. pokušala je ući u kuću i tu su se stvari omakle kontroli.

"Njezin bivši svekar primio ju je za struk i bacio na pod te je tad udarila u kamene pločice glavom. Svom težinom se bacio na nju te ju je laktom udarao u trbuh. Ne znam koliko je to trajalo", priča majka.

Kći joj je ispričala kako je njezin bivši muž za to vrijeme govorio neka je ''samo mlati'', i da je ''na njihovom posjedu''.

"Ona je pobjegla da sačuva živu glavu. Nazvala je taksi i otišla doma, a potom je nazvala mene. Rekla sam joj da nazove policiju, a kad je policija došla, napravljen je zapisnik te joj je rečeno da mora u bolnicu. Tamo joj je rečeno da ima potres mozga i da mora ostati u bolnici", rekla je V.F.

Svekar priča drugačiju priču

M.K., koji je uz I.F. također prekršajno prijavljen, ističe kako je došlo do naguravanja, no kako nema riječi o nanošenju teških tjelesnih ozljeda.

"Ni jednom ju nisam udario. Istina je da smo svašta izgovorili i da smo se naguravali, ali nije istina da sam ju udario ili ozlijedio. Uostalom, pa na moje inzistiranje je moj sin zvao policiju. Ona je, kad je čula da stiže policija, otišla. U tom trenutku nije imala nikakve ozljede. Siguran sam da će to potvrditi i taksist koji ju je odvezao kući", rekao je M.K.

Do svađe i naguravanja došlo je zbog pokušaja I.F. da uđe na obiteljski posjed, iako joj je M.K. to izričito zabranio, kako kaže.

"Kad je prvi put došla do nas, sin i unuka nisu bili kod kuće. Ona je rekla da mora dati lijek djetetu, a ja sam joj rekao da ga može ostaviti meni. To je odbila i otišla je. Kad su se sin i unuka vratili kući, za nekih pola sata, vratila se i pokušala ući u dvorište, a ja sam je upozorio da ne želim da ulazi na moj privatni posjed. Pokušao sam joj zapriječiti prolaz u dvorište, no nekako je ušla pa sam ju uhvatio za ruku i izvukao van", priča svekar.

Policija koja je prvotno došla do njih napravila je uviđaj, a potom je otišla razgovarati s I.F. Obavijest da je i protiv njega podignuta prekršajna prijava zbog obiteljskog nasilja stigla je tek dan kasnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara