Stojanovski: Hrvatsko pravosuđe potvrdilo je da sam u pravu

Stojanovski: Hrvatsko pravosuđe potvrdilo je da sam u pravu

NAKON što je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru odlučilo da neće kazneno goniti načelnika makedonske vojske general bojnika Miroslava Stojanovskog, u razgovoru s makedonskim novinarima reagirao je sam Stojanovski ustvrdivši da je hrvatsko pravosuđe samo potvrdilo njegove tvrdnje.

"Moje izjave i tvrdnje o tome da nisam sudjelovao u aktivnostima usmjerenim protiv civila 1991. godine potvrđene su odlukom hrvatskog pravosuđa." - kazao je Stojanovski u razgovoru za makedonski novinsku agenciju MIA-u.

Podsjetimo, dio hrvatskog tiska i Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) optužilo je Stojanovskog da je 1991. sudjelovao u srpskoj agresiji na Vukovar.

Predistražni postupak protiv načelnika makedonske vojske general bojnika Miroslava Stojanovskog Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru pokrenulo je 25. studenoga 2005. nakon niza napisa u hrvatskom tisku o njegovu sudjelovanju u srpskoj agresiji na Vukovar 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDLSKL optužilo je Stojanovskog da je "u tijeku srpske agresije na Vukovar bio zapovjednik vojnih policajaca koji su 18. studenoga 1991. na položaju Ristićev salaš zarobili desetak pripadnika II. bojne 204. vukovarske brigade, odveli ih prema Vučedolu i od tada im se gubi svaki trag".

Logoraši također optužuju Stojanovskog da je "19. studenoga 1991. nadgledao ulazak branitelja II. bojne 204. vukovarske brigade u autobuse na Ovčari i osobno ih sprovodio do koncentracijskog logora u Srijemskoj Mitrovici uz prijetnje i verbalne uvrede".

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara