Stopa rasta HP-ovih prihoda od poslužitelja

PREMA podacima za drugo tromjesečje 2005. godine, koje je danas objavio IDC(1), HP je iskazao bitan porast prihoda(2) od poslužitelja i već je 13. tromjesečje zaredom vodeća svjetska tvrtka po broju poslužitelja isporučenih diljem svijeta.

Ukupan HP-ov prihod od poslužitelja rastao je dvostruko brže od tržišta te je HP preuzeo dio tržišnog udjela od IBM-a i Suna. HP je bio vodeći po ukupnim globalnim prihodima za kombinirana tri glavna operacijska okružja – Windows, Linux i UNIX, koja obuhvaćaju više od 95% svih poslužitelja isporučenih u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to HP je ostvario izražen rast prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine u usporedbi sa stopom rasta tržišta x 86 poslužitelja (17,6%), plošnih x86 poslužitelja (120,6%) i poslužitelja utemeljenih na procesorima Intel Itanium 2 (EPIC) (85,6%).

"Naravno da smo zadovoljni poslovnim pokazateljima za drugo tromjesečje koji pokazuju stalan rast prihoda od svih linija poslužitelja, a osobito od poslužitelja HP ProLiant i Integrity", izjavio je Mark Hudson, potpredsjednik marketinga u HP-ovu odjelu Enterprise Storage and Servers.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara