Štrajk zaposlenika petrinjskog "Slavijatransa"

VIŠE od 70 posto, od 150-ak zaposlenih, u autoprijevozničkom poduzeću "Slavijatrans" Petrinja jutros u 7 sati započelo je opći štrajk zbog neisplate dvije zaostale, a dospjele plaće za travanj i svibanj, izvijestio je predstavnik Štrajkaškog odbora Željko Klaus.

Štrajk će, po riječima Klausa, koji predstavlja obje sindikalne podružnice, trajati do ispunjenja uvjeta.

Zbog štrajka znatno je reduciran autobusni vozni red, izjavio je Klaus, navevši da je privremeno, do prekida štrajka, obustavljeno preko 50 posto linija, tako da je broj polazaka prema Sisku i obratno od Siska prema Petrinji, smanjen na nekoliko polazaka, i u to vrijeme kada radnici idu na posao ili se vraćaju s posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održavaju se i autobusne linije u vrijeme polazaka na posao i povrataka s posla prema Zagrebu i ostalim mjestima Banovine, kako putnici ne bi ostali prikraćeni za prijevoz. Također, obavljaju se i ranije ugovoreni i rokovima vezani poslovi prijevoza tereta u domaćem i inozemnom teretnom prometu.

Štrajkaški odbor ispričao se putnicima zbog smanjenja linija u putničkom prometu, te ih zamolio za razumijevanje, poručivši da su se za štrajk odlučili jer na drugi način nisu mogli izboriti svoje pravo na zarađene, a neisplaćene plaće za travanj i svibanj.

Predstavnik Štrajkaškog odbora Klaus izvijestio je da s predsjednikom Uprave i većinskim vlasnikom Miljenkom Stuhneom nisu mogli postići dogovor za isplatu preostale dvije neisplaćene plaće, a nisu mogli prihvatiti njegov prijedlog "da se neisplata dviju plaća pokrije solidarnim radom za očuvanje tvrtke".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara