Štrajkaški odbor "Belja" spreman štrajk staviti u mirovanje

ŠTRAJKAŠKI odbor baranjskoga Poljoprivrednog kombinata "Belja" d.d. zaključio je danas da je štrajk, koji je počeo prije nekoliko dana, "spreman staviti u mirovanje" ako se na temelju jučerašnjih zaključaka Vladina Ureda za socijalnu partnerstvo potpiše sporazum o isplati neisplaćenih radničkih plaća i putnih troškova.

Dok se ne potpiše sporazum, što se očekuje tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana u Zagrebu, štrajk se nastavlja, izjavio je Hini županijski povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji (PPDIV) Šimo Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikati koji djeluju u "Belju" d.d. privremeno su odgodili odlazak na prosvjed na Markov trg u Zagrebu, najavljen za ponedjeljak, ali će, ako se plaće ne isplate prema predloženom sporazumu u subotu, 28. lipnja, nastaviti štrajk te blokirati prometnice u Baranji, a moguć je i prosvjed u Zagrebu, rekao je Orešković.

Štrajk u toj tvrtki počeo je 17. lipnja zbog neisplaćenih plaća za ožujak i travanj te zbog pet neisplaćenih putnih troškova, a na jučerašnjem sastanku s predstavnicima Vlade i Hrvatskoga fonda za privatizaciju dogovoreno je da će Uprava do 27. lipnja osigurati novac za isplatu travanjske plaće te putnih troškova od siječnja do svibnja.

Dogovoreno je i da će Uprava do 10. srpnja, zalogom određenih nekretnina, osigurati novac za svibanjske plaće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara