Štromar o referendumu: "Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna"

Štromar o referendumu: "Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna"
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar istaknuo je uoči današnjeg sastanka užeg kabineta vlade da je Zakon o mirovinskoj reformi izglasan te da reforma ide dalje i ako dođe do referenduma, ali uz četiri izmjene koje su zatražili građani koji su dali potpise za raspisivanje referenduma inicijative "67 je previše".

"Građani su dali svoje mišljenje i mi ih trebamo slušati"

"Mislim da ne bi trebalo biti referenduma nego bismo trebali sjesti i dogovoriti se o pitanjima zbog kojih su prikupljani potpisi. Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna i od njih izgraditi vrtiće, škole ili stanove", kazao je Štromar.

Naglasio je da treba slušati glas tih 600.000 građana jer ako su oni glasali, onda bi ta odluka trebala proći i na referendumu. Stoga, smatra Štromar, novac ne bi trebalo trošiti na birokraciju, nego u druge svrhe.

"Građani su dali svoje mišljenje i mi ih trebamo slušati. Ipak, treba raditi i na reformama, a veliki dio reforme je već napravljen u mirovinskom sustavu", rekao je.

Misli da je možda pretjerano kada se previše daju odlikovanja

Novinare je zanimalo i kako tumači priopćenje njegove stranke HNS-a iz kojega su "čistim populizmom" nazvali prijedlog hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o ustanovljenju odlikovanja Velereda Franje Tuđmana s lentom i Velikom Danicom, a kao doprinos "širokoj raspravi na tu temu" predlažu da se uvede i "Velered Kolinde Grabar-Kitarović".

"Predsjednik stranke u priopćenju je sve rekao. Ja mislim da možda je pretjerano kada se previše daju odlikovanja jer onda ona nemaju jednaku vrijednost", odgovorio je Štromar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara