Struka zgrožena novom besmislicom MZOŠ-a: Šustar imenovao posebnog savjetnika za - povijest

Struka zgrožena novom besmislicom MZOŠ-a: Šustar imenovao posebnog savjetnika za - povijest

Foto:Hina

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar imenovao je Antu Nazora, ravnatelja Hrvatskog memorijalno- dokumentacijskog centra Domovinskog rata, "posebnim savjetnikom za povijest", objavljeno je u priopćenju ministarstva.

Njegova zadaća će biti "rad na kurikulumu povijesti i suradnja na kurikularnoj reformi u cjelini".

Na imenovanje osobe koja će bit zadužena samo za pitanja iz povijesti reagirali su s internetskog portala za učitelje i nastavnika, nastavnici.org.

"Kao što je netko negdje komentirao: dobili smo savjetnika ne za rješavanje pitanja prijevoza učenika, ne za reformu mreže škola, ne za povećanje izdvajanja za obrazovanje, ne za jednosmjensku nastavu, ne za pitanje inkluzivnosti naših škola, ne za licenciranje ravnatelja i učitelja, ne za opremanje škola, ne za energetsku učinkovitost školskih zgrada, ne za kvalitetnije stručno usavršavanje učitelja, ne za razvoj digitalnih sadržaja, ne za rješavanje isplata studentskih stipendija, ne za rješavanje isplata stipendija djeci branitelja, ne za reformu strukovnog obrazovanja već za – povijest", napisali su u priopćenju.

"Nije poznato je li državna vlast čak i u najbizarnijim autokratskim režimima ovako izravno zadirala u jedno specifično i stručno područje koje s njenom djelatnošću nema ama baš nikakve veze. Riječ je zapravo o administrativnoj besmislici jer izgleda da nekima nije jasno što je država i što bi u 21. stoljeću, a donekle i u 20., trebao biti njezin djelokrug rada. Nečega sličnog se možemo sjetiti samo iz Orwellove 1984. koja je, podsjetimo, karikatura i groteska i indikativna je činjenica da je još nitko nije uvrstio u školsku lektiru. Pa, dobro, bar znamo u kom smjeru idemo", zaključuju nastavnici u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara