Sudac Turudić o Kolakušiću: On je ozbiljan problem hrvatskog sudstva

Sudac Turudić o Kolakušiću: On je ozbiljan problem hrvatskog sudstva
Foto: Pixsell/Ivica Galovic/Dalibor Urukalovic

PREDSJEDNIK Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić izjavio je kako je sudac Mislav Kolakušić ozbiljan problem hrvatskog sudstva.

Gostujući u emisiji Točka na tjedan na N1 televiziji, Turudić se osvrnuo na Kolakušića.

"Imate zaštitno lice vaše televizije suca Mislava Kolakušića koji ovdje pred kamerama tri godine govori da su Trgovački sudovi leglo korupcije, on je sudac na Trgovačkom sudu. On bi ukinuo predsjednike sudova, javio se za predsjednika Trgovačkog suda pa nije uspio, ukinuo bi DSV, javio se na DSV, ukinuo bi Ustavni sud, javio se na Ustavni sud, on je pun mesijanskog entuzijazma dok se bavi politikom", rekao je Turudić, a voditeljica ga je upozorila da Kolakušića nema u studiju.

"Ozbiljan problem"

Turudić je upitao zašto se ne može govoriti o njemu, s obzirom na to da je javna osoba.

"Poštovana, smije se govoriti o sucima, smiju se, ja govorim svoj stav, komentirati i nepravomoćne presude, zašto ne, smiju se komentirati, neka se komentira. Smiju se komentirati suci i njihov rad, sve se smije. Ne znam slažete li se s time da se hrvatskog suca uspoređuje s četnikom Šešeljom, to je bio predmet moje tužbe, ako vi smatrate neka se i to radi. Ja sam to tužio jedan jedini put u životu. Ima sudaca koji su nepotrebno tužili. Ne bih postupio kako su neki kolege u nekim slučajevima postupili. Sada reći da sad nema suca Kolakušića. Sudac Kolakušić je ozbiljan problem hrvatskog sudstva. On se flagrantno bavi politikom, to je čovjek koji donosi stavove o predmetima koji su u tijeku, on komentira, on ocjenjuje predmete, osnovao je jednu parapravosudnu udrugu koja zaprima prijave protiv korupcije, onda on gleda je li prijava osnovana, on koji nije radio nikada u kaznenom predmetu, nije donio ni jednu kaznenu presudu onda on procjenjuje je li osnovana prijava po njegovom stručnom mišljenju i onda to šalje DORH-u. Radi izvide, stavio se na mjesto tijela kaznenog progona, to je nedopustivo", rekao je Turudić.

"Bitan je način, znate, takav način nije primjeren, to su stvari u koje sudac ne smije ulaziti. Da sudac Trgovačkog suda kaže da je Agrokor velika pljačka, on nema legitimacije za to reći, on to može reći u svojoj presudi", smatra Turudić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara