Suđenje majci Davida Dragičevića: Uzdržavam dvoje djece, treće ste mi ubili

Suđenje majci Davida Dragičevića: Uzdržavam dvoje djece, treće ste mi ubili
Screenshot: YouTube

SUZANA RADANOVIĆ, majka mladića Davida Dragičevića koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci u ožujku 2018., morala se pojaviti pred sudom u tom gradu jer ju je policija prijavila zbog sudjelovanja na prosvjedima čiji je cilj bio potaknuti pravosuđe da ubrza istragu i utvrdi tko je odgovoran za Davidovu smrt.

Osnovni sud u Banjoj Luci naložio je Radanović da se pojavi na ročištu zakazanom nakon što ju je policija prijavila za kršenje odredbi zakona o javnom redu i miru odnosno za "nepostupanje po policijskoj zapovijedi",  kada je 25. prosinca prošle godine održan veliki prosvjedni skup na kojemu su tisuće ljudi tražile da se utvrde sve činjenice vezane za Davidovu smrt te pronađu i kazne oni koji su za to odgovorni.

Suzana Radanović tada je s fotografijom svog sina stajala na središnjem gradskom trgu pred kordonom teško naoružanih policajaca i ponavljala kako traži istinu o smrti svog sina.

Nakon toga je zaradila kaznenu prijavu zbog koje je i pozvana pred sud, no prvo je ročište prekinuto jer je odvjetnik zatražio izuzeće policajca koji je trebao svjedočiti protiv Radanović. Kazao je kako sumnja u njegovu nepristranost jer je bio izravni sudionik naguravanja s drugim prosvjednicima pa je u jednom trenutku posegnuo i za pištoljem kako bi na njih pucao.

U sudnicu ušla s fotografijom sina

Suzana Radanović, koja živi u Austriji, odazvala se pozivu i stigla u Banju Luku, a novinarima je kazala kako joj nije jasno zbog čega su je uopće zvali istaknuvši kako je u sudnicu ušla ponovno noseći fotografiju svog sina koju je imala u rukama i u prosincu prošle godine.

"Izdržavam dvoje djece, treće ste mi ubili. Tražite ubojice, a ne sudite majci", bila je poruka Suzane Radanović pravosudnim tijelima.

Dodala je i kako nije sigurna da će uopće više dolaziti u Banju Luku na sudska ročišta.

Istraga o smrti Davida Dragičevića, koju Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci tretira kao slučaj ubojstva, vodi se već godinu i pol, no do sada nije dala nikakve rezultate.

Davidovi roditelji Suzana i Davor tvrde kako je u smrt njihova sina umiješana i lokalna policija koja slučaj pokušava zataškati pa se stoga istraga ovoliko rasteže.

U znak prosvjeda su i posmrtne ostatke svog sina ekshumirali s groblja u Banjoj Luci i ponovno ih pokopali u Austriji. Traže da istragu preuzme Tužiteljstvo BiH, kao u slučaju Dženana Memića, mladića koji je smrtno stradao u Sarajevu 2016., a sarajevsko županijsko tužiteljstvo godinama nije bilo u stanju razriješiti taj slučaj pa ga je prije dva mjeseca preuzelo državno pravosuđe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara