Suđenje Miloševiću: Nastavio svjedočiti general Vasiljević

GENERAL Aleksandar Vasiljević, šef kontraobavještajne službe JNA u vrijeme agresije protiv Hrvatske, nastavio je u četvrtak svjedočiti na suđenju bivšem predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću pred Haaškim sudom.

General Vasiljević, koji se kao svjedok C039 u predraspravnim materijalima Tužiteljstva spominje kao jedan od najznačajnijih svjedoka protiv Miloševića, na suradnju s Tužiteljstvom odlučio se 1999. nakon što je suoptužen zajedno s Miloševićem, kao jedan od 15 sudionika zločinačkog pothvata.

Iako je do posljednjeg trenutka bio u programu zaštite u srijedu se u sudnici pojavio pod punim identitetom, rekavši da nije tražio zaštitu za sebe niti za članove svoje obitelji u Beogradu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku svjedočenja, koje je u više navrata zatvarano za javnost, Vasiljević je govorio o naoružavanju Srba u Hrvatskoj 1990. i 1991. godine iz skladišta JNA i skladišta teritorijalne obrane Srbije formiranju postrojbi Teritorijalne obrane i obuci dobrovoljačkih snaga u Srbiji i njihovom upućivanju na ratišta u Hrvatskoj.

Tužitelj pri ispitivanju svjedoka koristi priloženi dokument njegovog pisanog iskaza, čije najznačajnije elemente Vasiljević potvrđuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara