Sulić za petak najavio deložaciju prosvjednika ispred "Croatia Busa"

DIREKTOR ´Croatia Busa´ Trpimir Sulić najavio je danas da bi u petak ujutro trebala biti deložirana skupina prosvjednika koja od početka studenoga blokira ulaz u ´Croatia Bus´.

Sulić u današnjem priopćenju kaže da bi se u petak, 7. ožujka, trebalo izvršiti sudsko ovršno rješenje koje je početkom prošloga tjedna donio zagrebački Općinski sud.

Sud je utvrdio da nezadovoljni radnici prosvjednici ometaju posjed, te da moraju napustiti, odnosno deblokirati poslovne prostore ´Croatia Busa´.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković, koji podupire prosvjednike, kazao je Hini da će u slučaju izvršenja sudske odluke prosvjednici deblokirati tvrtku.

´Iako ne dobrovoljno, morat ćemo provesti tu nemoralnu sudsku odluku jer nam ništa drugo ne preostaje´, kazao je Iveković.

On smatra kako će to biti konačna potvrda da u Hrvatskoj ´ne postoji pravna država´.

Hoće li ovrha, odnosno deblokada tvrtke u Heinzelovoj ulici biti provedena uz pomoć policije ovisi o sudskom ovršitelju koji to može zatražiti ako nezadovoljni radnici dobrovoljno ne napuste mjesto prosvjeda.

U zagrebačkoj policiji doznaje se da takav zahtjev do danas nisu primili.

Marinko Vidaković, jedan od prosvjednika, najavio je nakon dostavljene sudske odluke da će, u slučaju deložacije, nezadovoljni radnici napustiti mjesto prosvjeda, no desetorica će ostati u krugu tvrtke jer im imena nisu navedena u sudskim rješenjima.

Otkad su prosvjednici 5. studenoga blokirali ulaz u ´Croatia Bus´, optužujući Sulićevu obitelj da se dokopala dionica tvrtke na nezakonit način, Općinski sud već je donio dvije mjere o deblokadi, ali bi prosvjednici nakon svake deložacije ponovno zapriječili ulaz u ´Croatia Bus´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara