Sumnjivo meso i u Šibeniku: U tri mesnice prodavalo se nelegalno meso iz Rumunjske

Sumnjivo meso i u Šibeniku: U tri mesnice prodavalo se nelegalno meso iz Rumunjske

Ilustracija: 123rf

U TRI mesnice u Šibeniku i okolici, kako neslužbeno doznaje Šibenik.in, Veterinarska inspekcija je nadzorom 24. lipnja pronašla skoro dvije tone mesa bez ikakvih dokumenata. Meso, podrijetlom iz Rumunjske, je prodavano bez kontrole kvalitete, no kako postupak prijave još traje, mesnice na sve tri lokacije uredno rade.

Sve tri mesnice navodno drži isti vlasnik.

"Istina je da je vlasnik tih mesnica pogriješio i nelegalno nabavljao meso, što ne mora značiti da je ono bilo i pokvareno. Međutim, tko zna kakve je kvalitete jer nikad nije nad njima obavljena stručna analiza. Taj mesar je samo mala riba u cijelom tom biznisu, pravo pitanje za sve je kako je to meso uopće došlo do Šibenika iz Rumunjske, a znam da je bilo i dosta janjaca. Tu su zakazale brojne službe, naročito carina i policija. Kako je u ovoj našoj državi sve moguće i sve se šverca, ta količina od dvije tone koje su uništili i ne zvuči mi previše", rekao je jedan šibenski mesar koji je želio ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iza svega, smatra on, stoji želja za brzom zaradom.

"Vlasnik tih mesnica odjednom se pojavio i odmah se htio proširiti po cijelom gradu i okolici, pa je čak otkupljivao neke mesnice poput te u Banjevcima. Kad je vidio da to i nije tako lagan posao kakav građani misle da je, očito je odlučio brzo zaraditi na nelegalan način. Kakve su kazne za to zbilja ne znam jer se nikad nisam bavio švercom mesa, pa me nisu ni zanimale", riječi anonimnog mesara prenosi Šibenik.in.

Podsjetimo, tijekom lipnja na području Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije provedeni su inspekcijski nadzori podrijetla i označavanja životinja u klaonicama, prijevoza životinja u cestovnom prometu, zdravstvene ispravnosti hrane životinjskog podrijetla koja se nudi na prodaju te sprečavanje obavljanja neregistrirane djelatnosti klanja stoke i prerade mesa, priopćeno je jučer iz Ministarstva poljoprivrede.

Tijekom te akcije oduzeto je ukupno 2279.6 kilograma mesa i mesnih pripravaka koji su uništeni, kao i 30 prasadi, 39 janjadi, 5 teladi i jedno june ukupne težine od 1872 kilograma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara