"Sunčani Hvar" ruši koaliciju

PRODAJA "Sunačanog Hvara" ozbiljno je posvađala SDP i HSS. Na posljednjem sastanku vladajuće koalicije Tomčić je zatražio poništenje međunarodnog natječaja i smjene odgovornih. 

Sastanak čelnika vladajuće koalicije počeo je u srijedu u 19 sati, a završio rano u četvrtak, negdje oko 3,30 sati, piše "Jutarnji list". U Banskim dvorima vodila se žestoka rasprava, puna svađe i vrijeđanja. Neimenovani čelnik kolaicije izjavio je kako je to bila ružna i mučna svađa koja je završila u takvoj atmosferi da se o izlazu iz situacije uopće nije moglo razgovarati.

Premijer Ivica Račan jučer rekao da će radna skupina u kojoj su ministri Davorko Vidović, Željko Pecek i Radimir Čačić razmotriti situaciju vezanu za privatizaciju ´Sunčanog Hvara´, a da će konačni stav Vlada donijeti na idućoj sjednici za sedam dana. Radna skupina treba razmotriti sve pojedinosti oko ponuda Terma Čatež i Kompasa.

Na burnom sastanku Tomčić nije želio niti malo odstupiti od HSS-ovih zahtjeva. Navodno je vrlo žestoko izvrijeđao ministricu turizma Pavu Rusković-Župan i v.d. šefa HFP-a Krešimira Starčevića, te ukazao na odgovornost šefa Upravnog vijeća HFP-a Slavka Linića.

SDP-ovci su zabrinuti što Tomčič inzistira na političkoj odgovornosti. Ističu kako nije probem poništiti međunarodni natječaj, ako se utvrdi da za to postoje valjani argumenti. Međutim, ako se pokaže suprotno te ako HSS i dalje bude inzistirao na poništenju natječaja, onda SDP neće dopustiti Račanu da uzmakne pred Tomčićevim ucjenama i političkim kapricima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time-out za Vladu, a ne Tomčića

Visoko rangirani SDP-ovac kaže kako su u njegovoj stranci spremni za prijevremene izbore.Tvrdi kao sedmodnevni time-out nije ostavljen Vladi nego Zlatku Tomčiću. Dodaje da Tomčić želi stvoriti uvjrenje u javnosti kako SDP nešto "mulja" u privatizaciji, ocrniti tu stranku i srušiti koalicijsku vlast.

U SDP-u razmišljaju i omogućnosti, ako Tomčić ostane pri sadašnjim zahtjevima, da pokrenu pitanje rasprave o povjerenju Vladi. Ako do toga dođe, poručuje izvor iz SDP-a, javnost bi mogla doznati koje je sve hotele, i za koje novce, prodao DAB na čijem se čelu nalazi HSS-ovac Marinko Filipović.

U HSS-u vjeruju kako Račan neće poništiti natječaj, no ponavljaju kako nisu spremni odustati od svojih zahtjeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara