Supernova preuzela tri poznata zagrebačka shopping centra i jedan u Brodu

Supernova preuzela tri poznata zagrebačka shopping centra i jedan u Brodu

Foto: FaH

AUSTRIJSKA Supernova grupa preuzela je četiri trgovačka objekta u Hrvatskoj - Centar Kaptol, Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu, objavili su u ponedjeljak iz Supernove.

U svom priopćenju ne navode vrijednost transakcije, no napominju da su do sada ostvarene investicije Supernova grupe u Hrvatsku iznose oko 400 milijuna eura.

Napominju kako će preuzimanjem novih i širenjem postojećih projekata povećati broj shopping kvadrata u Hrvatskoj na 260.000 četvornih metara i dodatno ojačati poziciju vodeće tvrtke u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu.

Završetkom kupoprodajnih transakcija novih centara - Centra Kaptol, Branimir centra, Centra Cvjetni i City Colosseuma, čija se vrijednost prema sklopljenim ugovorima neće otkrivati, Supernova grupa u novim će projektima razvijati nove modele poslovanja, s time da će planovi razvoja uzimati u obzir specifičnosti svakog od centara, ističu iz tvrtke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Branimir centru otvara se hotel Canopy, Hiltonov brend

"U sklopu Branimir centra, u suradnji s partnerskom tvrtkom City Zagreb Hotel, otvorit ćemo hotel s novim, dosad nepostojećim konceptom na hrvatskom tržištu, hotel Canopy, urbani brend lanca Hilton", izjavio je direktor Supernova projekata za Hrvatsku Paul Merdzo.

Centar Kaptol doživjet će potpuni rebranding i promjenu modela poslovanja, u skladu s postojećom arhitektonskom vizijom objekta smještenog u starom dijelu Zagreba.

22. ožujka održat će se veliko otvorenje novog dijela Supernova centra Zadar, čija će ukupna površina iznositi 68.000 kvadrata i u kojem će biti zaposleno više od 800 osoba, čime će taj centar postati jedan od najvećih na području Dalmacije.

Uz nove akvizicije, Supernova grupa trenutno posjeduje 14 operativnih projekata u Hrvatskoj, a u svim trgovačkim objektima Supernove u Hrvatskoj - shopping centrima i retail parkovima - zaposleno je 6.470 osoba.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara