Suprug i otac žrtava pijanog divljaka iz BiH: Taj prizor nikad neću zaboraviti

Suprug i otac žrtava pijanog divljaka iz BiH: Taj prizor nikad neću zaboraviti
Foto: Klix.ba

MINERES Hajrić, suprug i otac Azre i Alme koje su poginule u petak kada je na njih automobilom naletio pomahnitali Nermin Rustempašić u Novom Travniku, kazao je da dane i noći provodi u bolnici sa sinom koji je također ozlijeđen u stravičnoj nesreći.

"Doktori kažu da je mali dobro", kazao je Hajrić u razgovoru za Dnevni avaz.

Prisjetio se kobne noći.

"Zvao sam Azru dva puta, da dođem po njih da ne hodaju. Ali djeca su htjela prošetati do kuće. Sljedeće što sam čuo bilo je da je netko automobilom udario ženu i djecu. Te slike koje sam vidio nikada neću zaboraviti", priča on.

Supruga Azra je poginula na mjestu

Njegova supruga Azra, kako su mu kazali doktori, na licu mjesta je ostala mrtva. Kćer Almu su pokušali reanimirati jer je davala znakove života.

"Ni njoj nije bilo spasa. Valjda je tako trebalo biti. Što da kažem, bilo je određeno da nastradaju tako", dodaje otac očiju punih suza.

Imao tri promila u krvi

Podsjetimo, na majku i djevojčicu je u petak naletio pijani Nermin Rustempašić iz Novog Travnika. Autom je pokupio 30-godišnju Azru Hajrić i njezinu 9-godišnju kćer koje su na mjestu poginule. U naletu pijanog vozača ozlijeđeno je još troje djece - dva dječaka bore se za život, dok je treći zadobio prijelome ruku i nogu i izvan je životne opasnosti.

Istraga je pokazala da je Rustempašić u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi. Prije nego što je naletio na majku i djecu, pio je u kavani.

"Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama", priopćila je policija.

Svjedoci kažu i da je Rustempašić nakon nesreće teturao po ulici. Policiji je otprije poznat zbog više prekršaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara