Susjedi 13-godišnju Amerikanku natjerali na samoubojstvo preko MySpacea

13-GODIŠNJA američka djevojčica Megan Meier iz Dardenne Prairiea počinila je samoubojstvo nakon što je njen internetski prijatelj s kojim se upoznala preko MySpacea prekinuo kontakte s njom.

Megan je patila od depresije i poremećaja pažnje, te se očito uz svog online prijatelja Josha jako vezala, a njegovo napuštanje potreslo ju je do te mjere da je sama sebi oduzela život. No, nakon Meganine smrti njeni su roditelji otkrili kako Josh uopće ne postoji. Njega su, naime, izmislili susjedi kako bi mučili djevojčicu koja je bila prijateljica njihove kćeri prije nego što su se posvađale.

Megan je preko MySpacea upoznala zgodnog tinejdžera Josha s kojim se uskoro sprijateljila. Dan prije nego je počinila samoubojstvo "Josh" joj je poslao poruku kako više ne želi imati posla s njom jer je čuo da se grubo ponaša prema svojim prijateljicama, a nakon toga joj je počeo slati razne uvrede. Megan je nakon toga počinila samoubojstvo, a njen otac Ron Meier tvrdi kako je taj dan na MySpaceu primila Joshevu poruku kako bi svijet bez nje bio bolje mjesto.

Tu poruku policija nije uspjela pronaći, a Meganini roditelji žele podignuti kaznenu prijavu protiv susjeda koji su na internetu stvorili lažni identitet i traže promjene u zakonu kojima bi se zaštitila djeca na internetu iako im je rečeno kako nema zakona prema kojem bi susjedi mogli odgovarati. "Kada se odrasle osobe poigravaju sa 13-godišnjom djevojčicom, bez obzira bila ona mentalno zdrava ili ne, to je moralno neprihvatljivo", rekla je djevojčina majka Tina Meier, ali i dodala kako ne misli da su susjedi namjerno željeli izazvati smrt njene kćeri.

Žena koja je kreirala lažni profil nije optužena. Policiji se opravdavala kako je to učinila zato što je željela zadobiti Meganino povjerenje kako bi saznala što na internetu piše o svojoj bivšoj prijateljici, njenoj kćeri. Iako nema zakona prema kojem bi susjedi mogli biti optuženi za kazneno djelo, policija je ipak odlučila nastaviti istragu.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara