Sutkinja "sredila" 14 predmeta članova svoje obitelji?

Sutkinja "sredila" 14 predmeta članova svoje obitelji?

Tekst: Z.J.
Foto: Ilustracija

PREDSJEDNICA Trgovačkog suda u Osijeku, Vlasta Velicki pogodovala je u čak 14 slučajeva tvrtki koje su povezane s najužim članovima njezine obitelji. Sutkinja je slučajeve uzimala preko reda i rješavala ih u rekordnom roku od 24 sata. Istovremeno, druge slučajeve koje je vodila sutkinja Velicki na rješenje su čekale i do dva mjeseca. Tvrtke koje se dovode u vezu sa sutkinjom Velicki su Werkos, Cati&Welling, IBL Plus, IBL i Indigo.

Prema informacijama, drugi slučajevi su za upis u sudski registar čekali i nekoliko mjeseci, dok su tvrtke supruga, sina ili zeta sutkinje upisane u istom danu.

Nadzorom utvrđene nepravilnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predmet tvrtke Werkos i Cati&Welling u vlasništvu supruga sutkinje 2005. godine bio je dodijeljen drugome sudcu, ali ga je Vlasta Velicki preuzela čim je sudac otišao na godišnji odmor. Također, sporna sutkinja je rješavala o upisu povećanja temeljnog kapitala u višemilijunskom iznosu. Sutkinja objašnjava da u njenom postupanju nema sukoba interesa te da činjenica što postupa u predmetima koji se tiču tvrtki u vlasništvu njene obitelji, budući da nema suprotstavljenih strana, nikome nije mogla pogodovati.

Kako prenosi Jutarnji list, sutkinja je uvelike pogodovala tvrtkama svojih bližnjih jer im je omogućavala bolju poziciju prema konkurenciji.

U travnju je Visoki trgovački sud RH proveo nadzor nad urednim obavljanjem poslova sutkinje Vlaste Velicki. Prema izvještaju, sutkinja je preuzela sedam slučajeva u kojima se kao odgovorne osobe javljaju osobe iz njezine bližnje obitelji, ali nakon objave izvješća ništa nije dogodilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara