Sutra izbor za novog predsjednika LS-a

IZASLANICI 3. redovitog izbornog Sabora Liberalne stranke sutra bi trebali izabrati stranačkog predsjednika između tri kandidata, a za tu dužnost su se kandidirali dosadašnji predsjednik LS-a Zlatko Kramarić te Božo Kovačević i Ivo Banac.

´Tri jaka kandidata koji se natječu za predsjedničku dužnost govore da je LS po stupnju unutarnje demokracije bolji od drugih stranaka gdje često postoji samo jedan predsjednički kandidat´, kazala je glavna tajnica LS-a Helena Štimac Radin na konferenciji za novinare.

Najavila je da će Liberalna stranka biti prva u Hrvatskoj čiji će Sabor biti prenošen putem Interneta, na adresi: www.liberali.hr, a imat će i elektronsko brojanje glasova.

´Bit će to moderan Sabor po logistici i koncepciji i po unutarstranačkom postupku´, najavila je Štimac Radin, koja će se ponovno kandidirati na dužnost glavne tajnice, a protukandidat će joj biti Karl Gorinšek.

´Velik broj kandidata za upravna tijela demantira spekulacije da članovi LS-a nisu motivirani za rad u stranci´, ocijenila je Helena Štimac Radin i navela je da će se u Predsjedništvo LS-a birati 13 članova od 38 prijavljenih kandidata, a za Središnji odbor LS-a, najviše stranačko tijelo između dva Sabora, 40 članova od prijavljenih 66 kandidata.

Sutra će biti obilježena i 5. godišnjica osnutka LS-a, stranke koju je na 1. osnivačkom Saboru 24. siječnja 1998. utemeljio književnik i političar Vlado Gotovac.

Pored toga, Sabor će donijeti Političku deklaraciju i druge programske dokumente.

Na 3. Saboru u Hotelu ´Sheraton´ bit će nazočni i gosti iz drugih stranaka te predstavnici liberalne opcije iz inozemstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara