Sutra novi plan UN-a za Kosovo

Sutra novi plan UN-a za Kosovo


PREDSTAVNIK izaslanika UN-a za Kosovo izjavio je kako će pregovarački timovi večeras ili sutra dobiti novi prijedlog plana za Kosovo, prenosi B92.

U Beču bi se 10. ožujka trebao održati sastanak na kojem će se razgovarati o sudbini Kosova, a pozivnice su već upućene predsjedniku i premijeru Srbije Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici, predsjedniku i premijeru Kosova Fatmiru Sejdiuu i Agimu Čekuu, te naravno pregovaračkim timovima s obje strane, ali za sad još nitko nije potvrdio dolazak. Ti bi razgovori trebali biti posljednji krug pregovora prije nego konačna verzija Ahtisaarijevog prijedloga o sudbini Kosova bude poslana u New York.

Ali, u Srbiji je izgleda već sve odlučeno i prije nego što je konačna verzija prijedloga iznesena, bar ako je suditi prema izjavi koju je za B92 dao koordinator pregovaračkog tima Srbije, Slobodan Samardžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija će odbaciti i revidiran prijedlog Marttija Ahtisaarija, što će biti samo njegova krivica. To što će se Ahtisaari suočiti s našim ponovnim odbijanjem je posljedica slabo organiziranih pregovora i njegovog izbjegavanja organizacije pravih pregovora", rekao je Samardžić.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara