Šveđanka u Splitu gledala ubojstvo pa kritizirala policiju. Odgovorili su joj

Šveđanka u Splitu gledala ubojstvo pa kritizirala policiju. Odgovorili su joj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

PROŠLI tjedan u Splitu se dogodilo ubojstvo. 53-godišnji muškarac izboden je u prošlu srijedu, a umro je u bolnici nekoliko dana kasnije.

Policija intenzivno traga za 38-godišnjim Željkom Melvanom, osumnjičenim za ubojstvo 53-godišnjaka.

U međuvremenu se Novom listu javila žena iz Švedske koja je napad vidjela s nekoliko metara udaljenosti. Između ostalog, ona je kazala kako policija od nje nije uzela ni ime niti su je kasnije zvali.

"Razgovarali smo s policajcima kad su stigli, ali nisu uzeli ni naša imena ni brojeve telefona iako smo ključni svjedoci i iako smo sve vidjeli vlastitim očima. Mladi policajac činio se nezainteresiranim za sve što smo imali reći. Nakon što sam očistila krv sa sinovih ruku i kćerinih nogu i ruku, u čemu nam je pomogao ljubazan gospodin koji se pojavio s mokrim ručnikom, otišli smo s lica mjesta. Kad smo stigli u Švedsku, jedan čovjek iz Srbije s kojim radim pomogao mi je da nađem članak o tom ubojstvu.

Tad sam vidjela i fotografiju ubojice pa sam pomislila da će policija možda trebati svjedoke, zbog čega vas kontaktiram", napisala je između ostalog u pismu.

Policija poslala priopćenje, kažu da su brzo ustanovili tko je napadač

Danas su joj odgovorili iz splitske policije. Oni kažu da su razgovarali sa svjedocima i vrlo brzo došli do identiteta osobe koja je napad počinila. Kažu da su naknadno i stupili u kontakt sa ženom iz Švedske.

"U odnosu na članak jučer objavljen u medijima, u kojem se navodi kako su policijski službenici propustili obaviti razgovore s državljanima Švedske koji su se nalazili na mjestu događaja kaznenog djela ubojstva u pokušaju, počinjenog 26. lipnja 2019. i pružili pomoć ozlijeđenom, obavještavamo Vas da su odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici došli na mjesto događaja, te poduzeli mjere prvog zahvata, u cilju osiguranja mjesta događaja, prikupljanja informacija i osiguranja dokaza kaznenog djela. Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć i prevezen je u bolnicu prije dolaska policijskih službenika na mjesto događaja. Postupanje policijskih službenika na mjestu događaja ubrzo je rezultiralo utvrđivanjem identiteta osobe osumnjičene za kazneno djelo ubojstva (obzirom da je oštećeni naknadno preminuo), Željka Melvana, čiju fotografiju smo sutradan objavili u medijima, a za kojim se još traga.

Tijekom osiguranja mjesta događaja i obavljanja očevida, u blizini se okupio veći broj građana, te su policijski službenici obavili razgovore sa osobama koje su imale ili se pretpostavljalo da bi mogle imati saznanja o samom događaju i počinitelju, međutim izvršenom provjerom nije utvrđeno da se, osim tih osoba s kojima su razgovarali, bilo koja druga osoba obraćala policijskim službenicima radi davanja informacija o događaju.

Obzirom na navode iz medija, odmah smo krenuli s utvrđivanjem identiteta osobe za koju se navodi da se zajedno sa članovima obitelji nalazila na mjestu događaja, te smo sa istom stupili u kontakt radi dobivanja potrebnih informacija, o čemu ćemo izvijestiti Državno odvjetništvo", stoji u objavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara