Svjedok na suđenju Sanaderu: "U Muenchen sam nosio torbu s 300 tisuća eura za Sanaderov BMW"

Svjedok na suđenju Sanaderu: "U Muenchen sam nosio torbu s 300 tisuća eura za Sanaderov BMW"

Foto: FaH

NA PONOVLJENOM suđenju u slučaju Fimi media svjedok Anđelko Gavranović još jednom je potvrdio da je 2004. godine na molbu prijatelja, bivšeg ravnatelja Carinske uprave i HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića u Muenchen odnio torbu s 300 tisuća eura kojima je kupljen blindirani BMW za tadašnjeg predsjednika HDZ-a i premijera Ivu Sanadera.

Gavranović je, kao i na prvom suđenju 2012. godine ispričao da ga je Barišić tražio da "usput" ponese torbu s novcem koju je uplatio na blagajni tvornice BMW. Dodao je i da je pritom potpisao potvrdu iz koje proizlazi da je uplatio gotovinu za blindiranu limuzinu.

Ljubić tvrdi da nije primio 1,2 milijuna iz stranačkog crnog fonda

Na suđenju se kao svjedok pojavio i nekadašnji predsjednik bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Božo Ljubić koji je rekao da je u potpunosti suglasan sa svime što je već posvjedočio na prvom suđenju, kada je pobio tvrdnje da je od Barišića primio 1,2 milijuna kuna iz stranačkog crnog fonda.

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara