Svjedok u slučaju "Lora" više se ničeg ne sjeća

U NASTAVKU suđenja osmorici bivših vojnih policajaca za ratni zločin nad civilima u Vojnoistražnom centru Lori u Splitu 1992. danas je ispitan svjedok Milorad Paić, negdašnji pripadnik Vojne policije iz Šibenika, koji je izjavio da se više ničega ne sjeća, pa je pročitan njegov prijašnji iskaz.

Paić, koji se do sada tri puta nije odazvao pozivu Županijskog suda u Splitu, izjavio je kako se više ničega ne sjeća.

"S obzirom na vrijeme koje je prošlo", a da ne bi "nekoga povrijedio ili doveo u neugodnu situaciju i sebe i drugoga", jer je "gotovo sve zaboravio", Paić je prihvatio da se čita njegov prijašnji iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svjedok je također kazao kako ima fizičkih i psihičkih zdravstvenih tegoba.

Paić je u prijašnjim svjedočenjima i pred istražnim sucem potanko opisao svoje posjete Lori zajedno s kolegom iz postrojbe Mariom Barišićem te je kazao kako je vidio zlostavljanje zatvorenika.

Sudsko je Vijeće, inače, pregledalo i dokumentaciju o stanju i ustroju Vojno-istražnog centra Lore u prijeporno vrijeme, koju su MORH i druge mjerodavne ustanove dostavile na njegov zahtjev.

Utvrđeno je, uz ostalo, da MORH nije u cijelosti udovoljio zahtjevu, jer nedostaje dokumentacija koja se odnosi na knjigu ulazaka i izlazaka, za koju je u MORH-u utvrđeno da se praktički nije ni vodila. Ne postoji ni pismena naredba o postavljanju na mjesto voditelja pritvora, utvrđeno je.

Pritvor optuženicima produljen je, a suđenje se nastavlja 31. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara