SVJEDOKINJA UBOJSTVA U STOBREČU "Bio ih je čopor - goli, pijani i nadrogirani su divljali i urlali"

SVJEDOKINJA UBOJSTVA U STOBREČU "Bio ih je čopor - goli, pijani i nadrogirani su divljali i urlali"

Foto: Index, Miranda Cikotic/Pixsell, Facebook

JUTROS je u Stobreču nadomak Splita došlo do sukoba nekoliko mladića u kojem je ubijen 23-godišnjak. Uboden je nožem u prsa te je od teških ozljeda preminuo u splitskoj bolnici.

>> VIDEO U Stobreču ubijen mladić osuđen za napad na suca Marića

>> TORCIDA OPLAKUJE UBIJENOG PRIPADNIKA Večeras neće navijati, u 23. minuti napušta tribinu

Kako doznaje Index, ubijeni mladić je Ivan Mate Blažević, koji je osuđen za napad na suca Brunu
Marića. Ubo ga je nožem u prsa izvjesni N.J. kojeg policija sada traži. Radi se o 24-godišnjaku iz Stobreča.

Do sukoba je došlo u 4.15 sati u kafiću Reket kraj teniskih terena u Stobreču, u kojem je, inače, sinoć bila fešta Svetog Lovre. Policija istražuje nekoliko varijanti sukoba, zasad još nisu definitivno sigurno što se zaista dogodilo. Blažević je, čini se, uboden kraj ulaznih vrata u kafić.

Svjedokinja: Bilo ih je 30, to je bio užas

Reporter Indexa razgovarao je s jednom gospođom koja je svjedočila napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja sam noćas dežurala na balkonu i cijeli taj prizor sam gledala. Mislim da ih je bilo preko 30, to je bilo prestrašno, cijelu noć nismo spavali, ni mi ni gosti. To su tamo gajbe vrcale, tamo su kućice razbijali. Bila je fešta, ali nije to razlog da se tako napije i vjerojatno drogira. Užas jedan, užas.

Po cesti su tu, maltene do pasa, svi bili goli. To su sve bili domaći, iz Splita, nisu to bili stranci.

Čula sam da su vikali "Ubo ga je, umrijet će, umrijet će", a onda su zvali prvu pomoć i policiju. Sad čujem da je umro. Tko ga je ubo ne znam, ja sam samo gledala s balkona. To je bilo strašno, lupanje po autima, to je dugo trajalo. Čudi me da policija nije ranije reagirala. Čula sam ih da zovu policiju, ali policija je kasno došla.

Čula sam silne psovke, to je bio jedan ogromni čopor, između 18 i 25 godina. Poslije, kada su ga izboli, svi su izašli na ulicu, vikali", ispričala je svjedokinja za Index.

"Omladina ide potpuno krivim smjerom, ne znam što će sutra biti s tom generacijom. Ne znam što oni imaju raditi na ulici u 4 ujutro. U naše vrijeme smo već u 23 bili doma, spavali, ujutro išli raditi. Ja se pitam odakle toj omladini pare, oni danas za 4000 kuna ne žele raditi", komentirala je gospođa za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara