Tajni život napadača iz Las Vegasa: Desetljećima nabavljao oružje i municiju

Tajni život napadača iz Las Vegasa: Desetljećima nabavljao oružje i municiju

Foto: Getty Images

NAPADAČ iz Las Vegasa Stephen Paddock proveo je "više desetljeća nabavljajući oružje i municiju i vodeći tajni život", prije nego što je u nedjelju masovnom pucnjavom usmrtio 58 ljudi na glazbenom festivalu, otkrio je šerif Joseph Lombardo, a prenosi dpa u četvrtak.

Šerif je na konferenciji za medije u srijedu, na kojoj je izvijestio o novim saznanjima, opisao 64-godišnjeg napadača kao "uznemirujućeg i opasnog" te je otkrio da je u njegovu automobilu ispred hotela Mandalay Bay nakon napada pronađeno 1.600 okvira streljiva i nekoliko kutija s eksplozivima.

Lombardo je izjavio da je u "pedantno planiranom" napadu ozlijeđeno 489 ljudi, što je pad ranije brojke od više od njih 500, piše dpa.

Imao pomagača

Reuters prenosi objavu FBI-ja da nitko drugi nije pritvoren vezano za ovaj zločin, no šerif Lombardo smatra kako je teško povjerovati da je samo jedna osoba mogla sastaviti toliku količinu oružja.

"Morate pretpostaviti da je u nekom trenutku imao pomoć", istaknuo je na konferenciji za medije.

Posebni agent FBI-ja za Las Vegas, Aaron Rouse, naglasio je kako u slučaju da Paddock nije imao pomoćnika, ne postoje dokazi da je riječ o terorističkom napadu.

Policija je na tri lokacije koje je pretražila pronašla skoro 50 komada oružja, a gotovo polovica je pronađena u hotelskoj sobi. Dvanaest pronađenih pušaka na sebi su imale takozvane uređaje bump-stock koji ubrzavaju ispaljivanje metaka i time "glume" automatske puške, prenosi Reuters.

Istražitelji razmatraju postojanje mogućnosti da je Paddockova kupnja više od 30 komada oružja u listopadu 2016. bila potaknuta nekim događajem u njegovu životu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara