Talijan i žena iz Rovinja u bolnici u Rijeci, sumnja se na koronavirus

Talijan i žena iz Rovinja u bolnici u Rijeci, sumnja se na koronavirus
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U KLINICI za infektivne bolesti u riječkoj bolnici u subotu popodne hospitaliziran je talijanski državljanin zbog respiratornih smetnji te je, s obzirom na sumnjive simptome i prema uputama epidemiološke službe, smješten u izolaciju, doznaje se iz riječke bolnice.

Hospitalizirani bolesnik ima temperaturu i kašlje, ali je stabilno i dobro se osjeća.

Na pitanje novinara o sumnji na koronavirus kod hospitaliziranog bolesnika, iz bolnice su odgovorili da su potrebni uzorci poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ. Nalazi se očekuju popodne.

Također, u bolnici je i jedna žena iz Rovinja

"Pacijentica iz Rovinja nije imala nikakvih kontakata u Rovinju i nije boravila u Istri. Ona je iz Italije odnosno Padove izravno prevezena u Rijeku. Rezultati analize očekuju se najvjerojatnije danas poslijepodne kad će se sa sigurnošću moći odrediti je li pacijentica zaražena korona virusom ili je riječ o nekoj drugoj bolesti, najvjerojatnije gripi", istaknula je dr. Jasna Valić.

Po njezinim riječima, građani u Hrvatskoj i Istri, odakle mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku.

"Nema mjesta panici, ali treba svakako biti oprezan i slušati struku odnosno epidemiologe i članove posebnih stožera koji su osnovani upravo zbog pojave koronavirusa", poručila je dr. Valić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara