Talijanski arhitekt iznio plan za obnovu mosta u Genovi

Talijanski arhitekt iznio plan za obnovu mosta u Genovi
Foto: Hina/EPA

SVJETSKI poznat talijanski arhitekt Renzo Piano iznio je danas plan za  ponovno postavljanje vijadukta u Genovi, koji se urušio ovog mjeseca, usmrtivši 43 osobe.

Piano je o svojoj zamisli razgovarao s Giovannijem Totijem, predsjednikom pokrajine Ligurije, objavio je potonji na Twitteru.

Piano projektirao u Parizu i Berlinu

Renzo Piano (80) koji je projektirao centar Pompidou u Parizu i Potsdamer Platz u Berlinu, rođen je u Genovi i rekao je da ga je ta nesreća jako potresla.

U razgovoru za agenciju Ansu je rekao da nakon nesreće nije mogao ni o čemu drugome razmišljati. Vijadukt Morandi, na autocesti A10, urušio se 14. kolovoza tijekom olujnog nevremena, pri čemu je s njega palo više od 30 automobila i kamiona.

Talijanska vlada optužuje tvrtku koja je u vlasništvu Benettona

Talijanska populistička vlada optužila je za nesreću privatnu tvrtku Autostrade per Italia čiji je većinski vlasnik obitelj Benetton koja odbija odgovornost.

Talijanski ministar prometa Danilo Toninelli izjavio je danas za televiziju Anch'io da bi vlada trebala nadzirati obnovu vijadukta koju bi trebale financirati Autostrade per Italia.

Sve drugo bilo bi nedostatak poštovanja prema obiteljima žrtava, dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara